press/bilder recensioner ljud/video GIG kontakt länkar startsidan


Gruppen som började som en parkerhyllning bildades i göteborg under våren 2003.
Idag har Marmaduke utvecklats till en `bop celebration´.
Medlemmarna ser inte bop:en som en "färdig" musikstil som de försöker efterlikna, utan är övertygade om att det finns mycket mer att utforska och på ett högst personligt sätt.

I Marmaduke hittar vi:

Saxofon
Fredrik Lindborg, föddes i Sthlm 1979. Växte upp till ljudet från farsans grammofonskivor och inspirerad av giganter som Sonny Rollins började han redan under tidiga år hantera saxofonen. Idag spelar han vid sidan av marmaduke bl.a. med sin egen kvartett som han leder.

Piano
Matti Ollikainen, föddes 1973 i Ullatti. Tidigt hyllad som virtuos vid pianot men även skicklig med orden. Utanför jazzen figurerar denna man i många bluessammanhang. I Franska Trion där även Victor Furbacken ingår är han frontfigur och sjunger en och en annan bit.

Bas
Victor Furbacken, född i Jönköping 1982, flyttade som 3 åring med sin familj ner till Frankrike där han tillbringade största delen av sin uppväxt. En ständig nyfikenhet för bland annat musik och underhållning utvecklades så småningom till att han började hänge sig åt bassismens olika konster.

Trumpet
Samuel Olsson, född 1974 och uppvuxen i Sunne, Värmland, är gruppens trumpetare men är även en talangfull bassist. Sam kom till göteborg 1996 och har sedan dess bl.a. varit medlem i Bohuslän Big Band. Mr. Olsson har flera musicerande bröder och är en stor vän av Jam.

Trummor
Göran Kroon, född 1966 och uppvuxen i Växjö.
Studerade klassikt slagverk vid musikhögskolan, men utvecklingen gick snabbt mot att syssla med jazz och improvisationsmusik i band som Änglaspel och Bohuslän Big Band.

Alla bandmedlemmarna håller till i Göteborg utom Fredrik som är bosatt i Sthlm.

 

Bilder


Fotograf: © Ola Kjelbye

 Högerklicka på respektive länk och "spara mål som"/"save target as" för att ladda ner vald bild.

Lågupplöst jpeg-bild:
marmaduke.jpg (71,5 kB)


Högupplöst tiff-bild:
marmaduke.tif (zipfil, 20,1 MB)

 


Fotograf: © Ola Kjelbye

 

Lågupplöst jpeg-bild:
marmaduke_2.jpg (79,1 kB)

Högupplöst tiff-bild:
marmaduke_2.tif (zipfil, 14,2 MB)